/ Allmänt /

ETT LITET GOSSEBARN ÄR FÖTT



Bild: nätets



I tisdagseftermiddag ringde min lillebror på min mobil.
Han hade inte mitt hemnummer i sin nya mobil. Jag gav honom det och efter en halv minut ringde han mig på min hemtelefon. När jag svarade hörde jag honom säga med en viss stolthet i rösten: "Lyft på hatten - Jag har blivit farfar - Ett litet gossebarn är så fött den 21:e januari under tidig kväll. Hans vikt var 1,7. Farfar har skrivit ned allt som skedde den fredagen i en bok ur vilken han läste från när han ringde mig. Inom tre timmar hade jag två foto på gossen. I dag är han alltså en vecka gammal. Tänk, att min lillebror är med barnbarn. Inte klokt vad tiden går. Minns så väl när han blev pappa och bar sin son stolt i famnen. När jag tänker efter är det nästan 29 år.

Det är kanske ganska naturligt att jag har lite grått bland mina blonda hårstrån. Det nyfödda barnets  farfar har valt att vara rakad. Undrar om han är rädd för att bli gråhårig eller få en flint mitt på hjässan, som pappa hade. Att han blir farfar är självklart, men vi har svårt att få till en lämplig titel på mig. Så mycket vet vi att jag är faster till lillebrors pojke men sedan? Blir jag gosses gammelfaster eller? Min bror tyckte jag kunde kalla mig för gammeltant. Jo man tackar för den passningen;) En gammeltant som har tusen järn i elden, som snart ska slinga håret,. Hon tänker inte ha knut i nacken eller glasögon med "senilsnodd" runt halsen. Visserligen har den här gammeltanten ett förflyttningshjälpmedel dock inte det vanliga som man är van att se äldre tanter ha ( böjd käpp ) Den här tanten har en Permobil som hon far fram i som ett streck.

Men tiderna har förändrats och jag är noga med att följa med i tiden. Så den bild jag har av "en tant" stämmer inte längre och idag jobbar morföräldrar och farföräldrar när de får sitt första barnbarn. Dessutom finns det ofta "bonusmänniskor" att tillgå genom att vi etablerar nya relationer istället för att tillhöra kärnfamiljen livet ut. En undran: Får inte det här gossebarnet som nu är fött betydligt fler åsikter från sin omgivning eftersom den ser ut som den gör? Han behöver ju bara ta vad han tycker låter bra av de och sätta ihop det till sin. Kanske har alla olika synpunkter och har olika ursprung, inte alls som när jag var ung, då det var inne med att bo i kollektiv.
















Ha en bra fredag och helg!

/Ec