/ Allmänt /

OM DEN 24:E JUNI. OM MIDSOMMARAFTON 2011.
Midsommarafton hos mig. Tyvärr blev den en grå och sval i år - Bara korta stunder har solen tittat fram - Den här dagen som vi svenskar längtar så efter under hela året. På något vis börjar den verkliga sommaren för de flesta av oss. Nu drar vi ut på landet eller till någon paradisö utomlands, där vi kan ta det lugnt och njuta av att bara "vara" - Med andra ord: Ladda våra batterier och fylla på naturligt D-vitamin. - Tyvärr har inte alla möjlighet att åka från stadens brus. Jag tillhör den här gruppen. Då får man ändå ta till vara på de soliga dagarna. Till exempel gå till en park som är stadens "andningshål" så här års. Där på en bänk kan man sätta sig och läsa några rader ur en pocketbok och bara njuta av nuet och av sommarens prakt. Man behöver inte göra stordåd utan huvudsaken är att man lever i nuet och njuter av det. Även om jag vet att det är svårt att koppla bort morgondagen så försök, för vem vet om den kommer  

Snart ska jag äta min middag, men det blir ingen traditionell midsommarmat. Jag har valt att ha stekt laxfilé, färsk potatis, vit sparris och varm sås. Kanske tar jag en bit av rabarber-och jordgubbspajen under marängtak som finns över sedan igår kväll som dessert. Till huvudrätten dricker jag gärna en sommarcider som jag köpte i veckan. Årets version har en ton av päron i botten och har smak av vildäpple och fläder. Den är i min smak inte för söt och inte för sur - God att dricka till mat - Under de senaste åren föredrar jag att dricka en kall cider än ett kallt vitt vin, varför vet jag inte. När fredagen kommer och helgen nalkas, så njuter jag av min välförtjänta cider efter att ännu en arbetsvecka är i hamn.

Den 24:e juni är pappas födelsedag. Han blev född till kyrkklockors klang i en skånsk by utanför Ystad just i midsommartid. Det här datumet var tidigare midsommardagen. Så midsommartårtan blev alltid också pappas tårta. Han älskade bakverk men nog mest marängtårtor eller jordgubbstårtor för det var de två tårtorna som vi hade efter den hemmagjorda sillen i min familj. I kväll tänker jag lite extra på pappa och minns att jag har haft en underbar pappa som fanns där för oss barn. Jag bär med mig alla fina minnen av dig.

En Fortsatt Trevlig Helg!

/Ec
#1 / / Elizbeth:

Kikar in hos dig för att önska dig en fortsatt fin sommar.Vi får hoppas att vi får många varma soldagar....