/ Allmänt /

OM MIN FÖRMIDDAG. OM ATT FATTA SNABBA BESLUT.

Strömmingsrulader med krispig morotssallad
 
Bild: Google
Tisdag i vecka 35. Sådan förmiddag! Slog på radion cirka 6.45 och hörde "Tankar för dagen" i P1, medan jag morgnade mig. Det är så skönt att själv vakna till med klockradion som jag kan själv nå där den står på mitt nattduksbord. Jag tycker inte om att rusa upp med en person. Vill ligga och fundera lite över den nya dagen, vilka möjligheter den har. Jag har blivit en "slowstarter" med åren. Det tar tid för mig att komma igång. Nu menar jag inte att det bara är funktionshindret som gör det. Nåväl, klockan var 7.00 när jag slängde benen över sängkanten och kom upp.
 
Efter att ha hälsat godmorgon på mina katter och sett till så att de fått sitt blötmat och nytt vatten, gick jag ut i uterummet där fönstret var öppet. Inte underligt att jag små frös då jag steg upp men men... Än så länge lyste solen och det såg ut att bli en fin dag. Det gjorde att jag bestämde mig vid mitt morgonte att jag lika bra kunde handla före lunch som efter. Skulle ha ett personalbyte kl. 13.00 och ett som var planerat kl. 18.00. I kväll ska jag laga flera maträtter, så jag var tvungen att handla under dagen. Mot min vana trogen drack jag snabbt upp teet, tvättade av mig och tvättade håret, därefter klädde jag på mig och fönade till min kalufs och tog några droppar parfym på mig. Sedan lade jag ner plånbok, handlingslista plus mina nycklar och gick ut.
 
Min matbutik hade inte öppnat för dagen, så jag hängde på låset en stund. Allt utom färsk strömming fann jag. Jag som var så sugen på mammas strömmingsrullader med äggstanning över. Typiskt! Snabbt hem och lastade av det som jag hade handlat och iväg till nästa matbutik som är ändå närmare än den förra. Ingen strömming där heller idag trots att de får den här varan varje dag enligt personalen som jag frågade.
 
Iväg till en tredje butik, vilken är mycket större än de andra. Men kan ni tänka er att inte heller här fann jag min ingrediens. Nu var jag ganska så uppgiven. För en sekund tänkte jag."Jag hittar på något annat än fisk till i morgon". Antagligen såg jag väldigt uppgiven ut, för mannen bakom disken sa: Du får spättfilé för halva priset, eftersom jag inte har vad du hade tänkt dig".Jag log och tog emot hans erbjudande. Vad skulle jag göra i den situationen? Ibland gäller det att fatta snabba beslut. Ibland blir det inte vad man har tänkt sig. Ofta blir det bra i slutändan.
 
Nu ska jag bara leta efter någon god fyllnig och sås som passar ihop med spättfilé. Annars får vi bli försökskaniner i morgon...Jag brukar hitta något recept så...
 
/Ec