/ LIVETS NJUTNINGAR /

PAPPAS PUNCHPARFAIT - NUMERA EN JULDESSERT -

 
Egentligen skulle pappa blivit kondiritor istället för yrkesmålare. Men det ville inte farfar. Pappa dkulle ha ett ordentligt hantverksyrke liksom han hade. Det var ofta att det yrke föräldrarna hade, lärde sig även barnen. Både pappa och hans sex år yngre bror blev således målare och startade så småningom egna firma. 
 
Pappas stora intresse var att baka tårtor, göra goda desserter till jul, påsk och midsommar. Hemma hos oss var det pappa som gjorde julgodiset.
 
Numera försöker jag göra lite av hans desserter till högtiderna. Jag är mycket för att se till så att traditionerna lever kvar. På lillejulaftons kväll bjöd jag några vänner på pappas punchparfait som blev mycket uppskattad. Den är lätt att göra. Här publicerar jag receptet om någon vill testa:
 
Ingredienser

3         äggulor  

1,5 dl   socker

1 dl      punsch

3 dl     vispgrädde

50 g    blockchoklad

 

Beredning

1.Vispa ägg och socker.

2. Häll i punschen.

3. Vispa grädden och riv chokladen grovt.

4. Blanda alltsammans.

5. Häll smeten i en form.

6. Ställ den i frysen 6 - 8 timmar

7. Stjälp upp parfaiten på ett fat.

8. Dekorera efter smak

 

/Ec

 

recept