/ Allmänt /

ATT BÄRA 1960TALS KLÄNNINGAR I SOMMAR ÄR TRENDIGT

 
Bild: Google
 
Allt mode kommer förr eller senare tillbaka. Ibland blir jag lite sur på mig själv som ratade mina klänningar från min ungdoms glansdagar. Ok vi befinner oss på 2000-talet och jag må ha vuxit i omfång sedan mina klänningar var inne första gången, men ändå skulle det vara roligt att haft kvar dem. Vem vet, det hade kanske gått och sytt om dem till dagens figur. Istället ska jag ner i city, där de har värsta rean just nu, och försöka hitta en sådan där 1960-talsklänning som jag kan ha under den sista sommarmånaden (min månad) i år. Sedan lägger jag undan den och hoppas på att modet håller även nästa år.
 
I morse kom en av personalen klädd i en klänning från min ungdom. Hon befinner sig i 30-års åldern och väntar snart sitt första barn. Klänning är både sött och luftigt - allra helst i hennes tillstånd:-  Under den senaste veckan har den verkliga sommaren kommit till Skåne. Skööönt och min kropp mår som en prins utom när jag inte kan sova ordentligt på nätterna trots att jag har fönstret öppet. Det gör att man har lite svårt med klädvalet. Det mesta klibbar på kroppen och jag skulle önska att jag hade en dusch som satt fast på min Permobil, så jag kunde ta en kalldusch då och då under dagen. Jag klagar absolut inte på sommarvärmen som finns i Skåne just nu. Kan den blivande mamman kämpa på och dessutom jobba, så kan jag göra detsamma
 
Vid frukosten frågade jag den unga tjejen var hon hittade alla dessa tyger, för jag antog att hon sedan går hem och syr. "Flera av dessa klänningar jag har haft på mig här, har jag hittat på farmors vind och några har jag inte ens behövt sy om. Farmor hade ett verkligt intresse för kläder och tillbehör, så det är alltid roligt att gå upp på vinden och göra fynd". Det är trevligt att höra att vissa av dagens ungdomar vill sy men också bevara det gamla och göra om det till sitt eget. På så sätt blir ju kläderna genuina och inte en dussinvara som alla har en säsong.
 
/Ec