/ KROPP OCH SJÄL /

OM MIN STÄNDIGA RÄDSLA.

 
Under den senaste tiden har jag varit offer för en ständig oro inom mig. Ja, den finns inom mig natt som dag. Den är där i det lilla i vardagen liksom i det stora i mitt liv. Rädslan att min högra handled ska ge vika en dag. Tacka för sig och viska tyst: "Nu orkar jag inte längre, nu får det bli som det blir" I hela mitt liv har jag varit beroende av andra utom delvis att äta och dricka, köra min permobil (kortare eller längre sträckor), och så min stora passion att skriva i alla former. Det här har gjort att jag känt att jag trots allt har kunnat vara lite självständig, något som känts helt underbart. Jag tror att varje människa har ett inre behov att kunna smyga undan ibland och göra vad personen önskar i den stunden. Varför skulle jag vara annorlunda?
 
onsdagskväll föll maktlösheten över mig som en tung filt som jag inte kunde dra ner. Nog hade jag kört en lång runda till andra sidan av min hemstad och uträttat diverse ärenden i det fina vårvädret. Plötsligt hände det, som det har gjort ett par gånger under den senaste tiden att min högra handled gav vika och en våldsam smärta uppstod. I de fallen kan jag absolut inte göra något. Jag har svårt att kommunicera med min omgivning. Får ha hjälp med det som jag annars kan. Det gör att jag är tyst av mig och mitt intag av vätska blir sämre än vanligt. Jag kommer in i en ond spiral, där jag blir yr, trött och förtvivlad.
 
Men att inte kunna skriva som jag brinner för är den största maktlösheten och att inte ha möjligheten att smyga ifrån min vardag och hämta ny energi. Det är det som jag tycker är grymmast. Vad ska jag nu ägna min tid åt? Jo jag vet, det finns filmer att se, men jag tänker bara på vilka ämnen som jag skulle ta upp på den här sidan och skriva om. Så snälla handled håll dig lugn ytterligare ett antal år, för jag ska se om min dröm kommer att gå i uppfyllelse. Lovar att vara snäll mot dig, hålla dig varm och linda dig då jag kör längre sträckor.
 
Jag vill sluta med Monika Nyströms ord i sommarpratet: "Livet ska upplevas, kännas, höras, smakas, och älskas. Livet ska ju levas."  - När jag skriver så lever jag!
 
/Ec
 
 
 
Hälsa