/ LIVETS NJUTNINGAR /

MIN ÄLSKADE PAPPAS BIFFAR I ÄDELOSTSÅS

Bild: Google
 
 
En sommarkväll var jag hembjuden till pappa på spontan middag. Han bodde då på gamla väster i min hemstad. Det var strax före han flyttade över till det stora landet i väst. Huvudrätten blev något sagolikt välsmakande och ganska lätt att laga. Inte så många ingredienser. Jag som började intressera mig för matlagning bad om att få receptet när vi sade hej då. Eftersom jag vet att många av mina läsare är roade av god mat, så har jag beslutat mig för att publicera biffarna här på bloggen.
 
Det här behöver man till fyra portioner:
 
4 biffar av grovmalen nötfärs ca 400gr 
smör
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
50 gr grönmögelost t ex ädelost
2 dl vispgrädde 
 
Gör så här: 
Forma färsen till 4 biffar, ca 1 cm tjocka. Stek biffarna i smör i en stekpanna 4-5 min/ sida. Strö över salt och peppar. Lägg upp biffarna på varmt serveringsfat. Låt osten smälta ner i stekpannan. Häll på grädden och rör om. Låt såsen koka upp. Häll såsen över biffarna. 
Servera med ugnsstekt klyftpotatis eller någon annan potatis och gärna med en tomatsallad bredvid.
 
Smaklig spis!
/Ec. 
Mat och Dryck / minnesspår