/ TV & RADIO /

ETT AV MINA FAVORITPROGRAM

Bild: Fyndtorget
 
Det  här året kommer jag att skriva olika inlägg som tillhör mina favoritprogram i Radio & Tv. Det kan vara program från förr som inte finns längre i tablån, men även sådana program som hängt med mig under min uppväxt. Först ut kommer programmet  Go´kväll.
 
Det här programmet sänds måndag - lördag i SVT 1 mellan klockan 18.15 - 19.00. Go´kväll är ett magasin som ersatte det populära Café Norrköping. Men det första caféprogrammet hette halvsju  Tv-progrrammet producerades av Åke Falck och det startade från den fjärde oktober 1971 till påskafton 1973. Halvsju sändes mellan klockan  vardagar18.30 - 19.30. och med kända namn, för oss lite äldre, som Karin Falck, Lennart Svahn, Gun Hägglund, Lars Weding och Karl Axel Sjöblom. Det var också i programmet Halvsju som alla barn fick lära känna dockan John Blund. (Om denna docka har jag publicerat ett separat inlägg här på bloggen). Efterträdaren till programet halvsju blev alltså Café Norrköping. Den 30 september 1997 bytte programmet namn till Go´kväll. och har nu hunnit passerat över 1800 program. Från år 2007 sänds programmet från Umeå.
 
"Go'kväll innehåller reportage, intervjuer, tävlingar, artistframträdanden och matlaging . Ett populärt inslag i programmet är Gör om mig, där en person får professionell hjälp att hitta en ny stil till exempel kläder och frisyr. Go'kvälls kockar heter Susanne Jonsson, Maud Onnermark, Fredric Andersson, Johanna Westman samt konditorn Roy Fares Programledaren för Go´kväll lördag är Ebba von Sydow"(källa Wikipedia)
 
Helst ser jag Go´kväll på torsdagar, fredagar och naturligtvis lördagar. Jag älskar mode och godis som är ofta temat i lördagens upplaga av programet. Roy Fares kan verkligen konsten att få alla bakverk att se goda  ut. Funderar på att skaffa mig en kokbok av honom.
 
/Ec
.
 
.
 
 
 
Mina favoritprogram
#1 / / Bosse Lidén:

Vilken trevlig idé att starta med dessa inlägg. :) Annars ser jag sedan några år tillbaka mindre och mindre på TV. Detta beror delvis på att jag är allergisk mot reklam. Men vissa saker missar jag aldrig. Halv sju är nostalgi för mig. Jag minns stora Åke och Karin Falck. Lennart Svahn som roade mig trots att jag klivit över ålderstrecket. 1800 program är en imponerande siffra. En extrakommentar är att Umeå är min favoritstad i Sverige. Ska bli spännande att se vilket som blir ditt andra inslag i denna kategori. Imponerad när jag läser att du bloggat sedan maj 2005. Hur många inlägg har du lagt in? Jag tänkte fira 500 inlägg i nästa månad. Hälsningar från ett mörkt och råkallt Ystad.

Svar: Hej Bosse!Alldeles nyss kollade jag hur många inlägg det har blivit genom åren. Det är inte klokt men jag har fått ihop 1390 stycken sedan maj 2005. Nu när jag läser de första inläggen märker jag skillnaden mellan de och de som jag har skrivit under de senaste åren. Mer flyt i texten! Att skriva är ett gift för mig men tyvärr finns det annat som pockar på min uppmärksamhet.
Vad trevligt att du tänker återkomma till min sida! Det gör mig glad!
Vi hörs!
Ewacarin Holmqvist

#2 / / Bosse Lidén:

Kunde du tänka dig så långt fram när du startade och la in första inlägget? 1390 st. Det är intressant att jämföra den egna skrivstilen genom åren. För ett tag sedan hittade jag riktigt gamla handskrivna texter som jag skrivit. Många olika känslor genomströmmade mig vid genomläsningen. Glädje, sorg, vemod m.m. slogs om utrymmet.

För mig är det likadant. Som ett slags gift. Fast egentligen brinner jag mest för att skriva längre saker och då är det jättesvårt att kombinera med blogg och facebook. Dessutom är det som du skriver annat som behöver göras.

#3 / / kredyt bez zaswiadczen:

Hmm it looks like your site ate my first comment (it was extremely long) so
I guess I'll just sum it up what I submitted and say,
I'm thoroughly enjoying your blog. I too am an aspiring blog
blogger but I'm still new to everything. Do you have any helpful
hints for inexperienced blog writers? I'd certainly appreciate it.

#4 / / angeliquepy18:

Stared unusual prepare:
http://daphne.projects.telrock.org