/ LIVETS NJUTNINGAR /

OFTA BLIR DET ENKLASTE GODAST

Gårdagens huvudrätt blev så lyckad, så jag törs publicera receptet här på sidan. Det är ett populärt från 1980talet, så kanske många av mina läsare känner igen det.
 
Till 4 personer behöver man:
 
500 gram kassler
1 ask färska champinjoner
3 dl vispgrädde eller om ni så tycker 1 pkt matlagningsgrädde
1 burk hela ananasringar
chilisås efter behag
vitpeppar efter behag
socker efter behag
vetemjöl om ni vill ha såsen tjockare.
riven ost
 
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 225 grader
  2. Skär kasslern i skivor och lägg dem i en eldfast form
  3. Rengör svampen och dela den innan ni lägger den på kasslerskivorna.
  4. Lägg ananasskivorna, efter att ni har silat bort spadet, runt om kasslern
  5. Blanda grädden med vitpeppar, socker och smaksätt den sedan med chilisås efter behag
  6. vispa därefter grädden
  7. Bred över den på kasslern och strö över riven ost
  8. Gratinera i mitten av ugnen i 20 minuter
Servera gärna ris och en grönsallad.
 
/Ec
  1.  
recept