/ NYCKELHÅLET /

ATT GÖRA DET BÄSTA AV LIVET.

 
 
Det har varit en varm dag i min hemstad. - Sommar i stan - Jag skulle vilja gå och äta glass och bara, bara koppla av för en stund. Eller som Laleh sjunger "Bara få vara mig själv".Men tyvärr äter jag ingenting i större folksamlingar på grund av att min sväljpares har blivit mycket sämre efter mina sjukdomsperioder. Dessutom kan jag få hostanfall så att allt kan fara ut ur munnen och ibland också på min omgivning. Det här plågar mig grymt liksom detta att jag numera har behov av större inkontinensskydd än innan jag blev så sjuk.Inte för att jag skäms, jo kanske lite ändå. Är mycket noga med vilka kläder jag väljer att gå ut i. Det går inte, anser jag, att ha till exempelvis vita tights och en kort topp. En tunika som går ner över baken är mitt nya plagg som passar.När jag tänker efter så har i regel alla i min ålder sådana överdelar till tights.
 
"Bara få vara mig själv" är svårt att vara i en tvårumslägenhet, då jag har personal dygnet runt. Då gäller det att vara uppfinningsrik. Eller säga till dem:Då jag går in till datorn i sovrummet vill jag vara själv. Men ändå känner jag att någon är i lägenheten.
 
Före jag hade mina sjukdomar skrev jag en text som jag har kallat "Privata tankar en sommardag". Jag vill gärna citera något ur den här texten:
 
"Jag är tvungen att see the fact och göra det bästa av livet. Att förbanna den barnmorskan som ställde till så jag fick ett mycket annorlunda liv för snart 62 år sedan tjänar ingenting till. Gjort är gjort och vara bitter över något som inte går att förändra kostar kraft och energi. Den kan jag ju lägga på annat. Men visst tänker jag på detta ibland och jag kan erkänna också att jag drömmer ibland om ett annat slags liv. Jag hade varit en lögnare om att jag hade sagt att jag aldrig gör det. Ändå vill jag påstå att jag är ett fan av livet som ser det positiva före det negativa. Det är inte många som har fått vara med om det jag har i min livssituation. En sak som jag är enormt glad för är att jag har träffat på så underbara människor på min livsstig som funnits/finns där då jag behövt/behöver dem som mest. De har behandlat mig väl, gett mig trygghet och gett mig självförtroende. Ingenting får man gratis och det har jag också fått erfara under livets gång. Det har inte varit en dans på rosor. Min filosofi är och förblir att man blir bemött så som man bemöter sin omgivning."
 
När dagen nu övergår i skymning efter en varm dag, så slås jag över att jag har många små guldkorn i min vardag trots allt att ta vara på och njuta av. Alla dagar jag får ha med mina två nära vänner under vilka jag känner att jag bara få vara mig själv och det är okej för dem. Det som jag upplever med dem är avkoppling, lugn och harmoni.
 
 /Ec
Egna tankar / Sol, värme, skrivandet / sommarkänsla