/ TV & RADIO /

I KVÄLL STARTAR EN SVENSK SAMHÄLLSSERIE OM HEMTJÄNST

 
 
 
 
ikväll startar Svt sända en ny svensk samhällsserie om hemtjänst i vårt land. Jag minns så väl det år jag var tvungen att ha hemtjänst under dagtid. Det var sannerligen ingen munter period i mitt liv. Personalen stod med tidsur och kollade mig hur länge jag åt. Blev jag nödig, så fick jag göra mitt behov i byxorna. Värst var att under ett år kom 94 olika personer och skulle hjälpa mig att dra ner mina byxor. Det slutade med att min mage pajade och det är grunden till att jag har så hopplös mage som jag har idag. Många gånger tänker jag på de äldre personer som är beroende av hemtjänst. De har ingen flexibilitet utan måste rätta sig in i ledet. Stackars gummor och gubbar! Var det så här ni hade tänkt er att ha det på ålderns höst, då ni byggde upp vårt välfärdssamhälle? Jag tror inte det. 
 
"I Sveriges bästa hemtjänst" speglar man en helt annan sida av hjälpen. Där omtanke och att lyssna samt att ta sig tid står i första rummet.
 
Något om serien enligt programmets hemsida:
"Sveriges bästa hemtjänst handlar om hemtjänstens vardag – bortom rubrikerna. I serien möter vi Henning som känner sig ensam och nedstämd och Lennart som kämpar för att sluta röka, för att inte förlora sina fötter. Vi möter också Sivert som vill spela på en kyrkorgel åtminstone en gång till innan fingrarna blir för gamla och Britt som inte vill något annat än att få leva så hon kan se sitt barnbarn växa upp."(Källa Svt hemsida)
 
Slå er ner i tevesoffan kl 20.00 och kolla hur en hemtjänst kan vara när den är som bäst. I alla fall ska jag göra det!
 
/Ec 
 
Hälsa / Om Sverige