/ Allmänt /

FEBRUARI

 
 

Så har vi vänt blad än en gång i vår almanacka   Jag som nyss tyckte det var nyårsafton. Allt var nytt och spännande. Nu har redan en månad  av år 2017 gått. Trots att januari var trist och grå,  förde den naturligtvis med sig en grym hosta. Ändå rann alla trettioetta dagarna likt sand mellan fingrarna.

Så välkomnar vi februari vilken inte alls är min favorit.Så det passar bra att den är så kort. Här i mitt landskap brukar snön komma - Men i år tycks vädret spela oss ett spratt. Det gråtrista bara fortsätter. Det är så det är i februari månad. Väder och död råder ingen på.

Februaris tjugoåtta dagar är alltid dystra. Trots att det nu har gått en mängd år sedan lilla mamma gick bort till följd av en hjärntumör. Hon dog samma månad som hon fyllde år. Det året kom våren tidigt för pappa plockade en bukett av snödroppar från vår trädgård, som han stoppade i handen på henne. Den allra sista gången han såg henne.

 Februari månad är verkligen tulpanernas och azaleornas tid. Minns hur mamma älskade att sätta in en stor Azalea eller ett fång med gula tulpaner på soffbordet hemma. Det tänker jag också göra under februari månad. Alltid något positivt med den här månaden, som nyss har tagit sin början

 

                    
 
 
 

 

© 2017 Ewacarin Holmqvist

Egna tankar / Om Sverige / Vinter