/ HEMMET /

IBLAND FÅR VI VARA LITE BEKVÄMA

Bild: Google
 
Ibland känner jag att jag vill vara lite bekväm trots att jag är medveten om att det kosta en slant. Jo, jag vet att det är för "rikt folk" och inte alls för mig som måste tänka på vad jag lägger mina pengar på. Dessutom har jag personal dygnet runt som kan hjälpa mig med de vardagliga uppgifterna i mitt hem. Det ingår i deras arbete. Som alla vet som följer mig, så är jag nyfiken på allt nytt, måste se hur det fungerar och så vidare. Jag har tänkt på mamma som skulle verkligen behövt den här nya tjänsten för att underlätta vardagen. Jag minns alla dessa påsar hon bar hem vara vecka - Hur de slet på hennes svaga handleder - När jag var barn/ungdom fanns ju ingenting sådant utan då fick människor "gilla läget".
 
Min filosofi är den att varje person som har en idé bör också utveckla den. Det är så vi människor upptäcker om och vart våra vingar bär.  Det kommer alltid något positivt ut av en förändring eller av en egen idé. Mina tre ledord är och har alltid varit: Individualism; valfrihet och prestation bör lönas sig: Ändå är min bakgrund arbetarklassen och min farfar var sosse av den gamla stammen. Jag glömmer aldrig våra kalas hos farfar och farmor. Hur det diskuterades politik. Jag undrar om de här diskussionerna ledde till att jag sitter och lyssnar till diverse partiledare i Almedalen. På 1980- och i början av 1990-talet träffade jag flera aktiva politiker via handikapprörelsen som jag hade uppdrag för. Ack ja!
 
För några veckor sedan tog mitt Snabbkaffe Nescafé Latte Macchiato  slut, vilket jag dricker när jag inte har någon assistent som dricker kaffe. I en vecka letade jag efter det här kaffet men tyvärr fanns det inte någonstans. Jag började bli förtvivlad och smått irriterad, så en dag satte jag mig ner vid datorn och började leta hos olika mataffärer på nätet. Snart hade jag funnit det jag sökte och upptäckte även en annan dryck som jag fick på sjukhuset - en proteindryck - Snart hade jag fått ihop en liten lista med varor. Över 500:- är leveransen gratis. Man får klicka i leveransdag och tid. De skickar alltid ett sms när de kommer och även ett annat sms om de är försenade. Deras grej är god service och bra kvalite på varorna. Sista gången beställde jag frukt, grönsaker och allting var suveränt. Nästa gång kommer jag att köpa kött och fisk; för att se hur det är: Men som sagt: Det kostar lite, så jag får kolla priser i vanliga affärer. Det sättet att handla på är positivt då man är sjuk och inte orkar gå i affären.
 
"Med dessa idéer som grund började han förverkliga sin dröm i slutet av 2006. Resten är som man säger historia. Idag har mer än 10 år gått, och MatHem är ett etablerat – och efterlängtat – faktum.
 
Vår målsättning är att du skall uppleva kvalitet i allt det vi gör. Kan vi bli ännu bättre på något så tveka inte att höra av dig. Vi vill att du ska tänka på oss med ett leende".( Källa Mathems hemsida)
 
 Jo ett leende blir det, nu när jag hittat just Mathem som har mitt kaffe!
 
 Min egen bild juli 2017
 
/Ec
hos mig / sommarkänsla