/ TIDNINGAR, OCH BÖCKER /

BOKTIPS NUMMER 9 2017

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Mitt boktips nummer nio blir en trilogi av Kristina Sandberg vilken har getts ut av Norstedts förlag. Den sista delen av trilogin kom ut april 2015 och omfattar 554 sidor. Boken finns i olika format. Som pocket kostar den 63:-, E-bok 59:- och inbunden 208:- Kristina Sandberg fick Augustpriset för sista delen av trilogin.
 
Lite om böckerna:
"Den där gäddan på den blanka diskbänken. Vad ska Maj göra med den? Det är hennes tjugoförsta födelsedag. Året är 1938 och hon är nygift. Och gravid. Hur hamnade hon i det här? En berättelse om klass, ett sårigt moderskap och alkoholism. 
Maj är hemmafru under folkhemmets 40-och 50-tal då hemmafrun är ett eftertraktat ideal och det finns en strävan att betrakta det som ett viktigt yrke. Och hur Maj än försöker vara kärleksfull, trygg och sörja för att hemmet ska bli harmoniskt och rationellt, så väser en röst i henne att mor också är en orm. När tröttheten, rädslan och oron övermannar, kring allt som både hänt och skulle kunna hända henne och familjen. De oklara kroppsliga symptomen, hur hon tappar i vikt och så yrseln som får benen att vika. Och trots att Tomas kämpar hårt med att avstå från alkoholen, och sköta firman som gått i arv i hans släkt, hänger misstanken om att han kanske börjat dricka igen som ett tungt orosmoln över Maj och familjen.
 
Liv till varje pris är den avslutande delen i den kritikerrosade trilogin om hemmafrun Maj i Örnsköldsvik. När femtiotalet övergår i ett modernt sextiotal och rivningsvågen även drar fram över den ångermanländska småstaden kommer Majs trygga tillvaro allt mer i gungning. Det är en roman om anpassning och överlevnad och skildrar en familj som levde sitt liv i en tid då det svenska folkhemmet växte fram". (Källa Bokus)
 
Jag har nyss börjat läsa första delen av den här trilogin via ljudbok på Bookbeat.  Tycker att Kristina Sandberg fängslat mig från första stund. Språket flyter på, enkelt med beskrivningar. Det blir många sköna stunder i sommar. Är ni road av en lång trilogi under semestern så kan jag verkligen rekommendera denna författare.
 
 
/Ec
 
boktips