/ KROPP OCH SJÄL /

OLIKA EXPERTER SÄGER OLIKA OM HÅRTVÄTT

Bild: Shutterstock 
 
Fredagen är min dag i veckan, då jag ägnar lite tid åt mig själv. Min hygien är mycket viktig för mig. Njuter när jag har tvättat och gjort vid håret, använt någon god duschtvål plus lotion. När jag klätt mig går jag in och väljer en fräsch doft. Undrar hur mycket jag lägger på hygienartiklar per år? Törs inte titta i min budget och återigen hör jag pappas röst. Han sade som sagt: "Du har dyr smak". Javisst käre pappa, men det är ju en av mina passioner att vara hel och ren samt lukta gott. Förresten minns jag när en viss herr Holmqvist köpte en Armanikostym. Tror att det gått i arv att vi vill se ordentliga ut. Du må tro att jag saknar paketen från USA med kläder, sådana som inte alls var i dussinvara här i Sverige. Tro nu inte att jag bara saknar kläderna. Det är självklart att jag saknar dig! Du är mitt kött och blod och jag tror nog att du och jag har samma läggning. Båda törs vi ta steget och se var det innebär. Vem flyttade till andra sidan Atlanten vid 67års-ålder utan att kunna språket? Det gjorde du och det gick alldeles utmärkt.
 
När jag tvättade mitt hår i förmiddags och satte upp det i en knorr med lite löshår, så funderade jag hur ofta vi bör tvätta håret. När jag var färdig började jag googla och hittade en artikel om det här. Låt mig citera lite ur den:
 
"Fram tills 1950-talet var det vanligt att man bara tvättade håret en gång i vecka. Sedan tensid-schampo introducerades i varje svenskt hem har dock vanorna blivit annorlunda och nu riskerar många att tvätta sitt hår för ofta.

Att tvätta håret med schampo varje dag kan bli en ond cirkel eftersom och detta är  uttorkande och leder till att kroppen börjar producera ännu mer talg för att ge balans

De flesta frisörer menar att ungefär två gånger i veckan är en bra regel när det gäller hårtvätt. Men det är inte riktigt så enkelt, vilken typ av hår du har spelar också in. Om du har väldigt tunna och fina hårstrån är det mer sannolikt att håret ser smutsigt ut snabbare än om du har lite tjockare hårstrån  Du kan använda ett mildare schampo samt ett balsam om du har tunna och fina hårstrån, om du vill tvätta håret oftare.

Lockigt hår klarar sig dock bättre eftersom det tar längre tid för talgen att ta sig ner till hårtopparna. Du som har lockigt hår kan därför sannolikt nöja dig med att tvätta håret var tredje dag". (Källa: Källa: Steforhalsa.se)

 

 
Bild Min egen juni 2017 
/Ec 

 

 
 
Passion