/ BLOGGBLAD 2020 /

BLOGGBLAD NUMER 6 2018

 
Det är sen lördagseftermiddag i slutet av augusti. När jag försöker få ihop ett inlägg, hör jag hur regnet smattrar mot fönsterrutan i mitt arbetsrum/sovrum. Det är inte ett stilla regn vilket strax upphör, utan ett regn som vi är vana vid.I slutet av vecka 34 har den värsta hettan givit med sig trots att det varit så där kvavt, så har det varit lättare att leva och fungera "normalt". Det är härligt att känna! Sommaren år 2018 har varit alldeles underbar och fantastisk på alla sätt. Inte ett moln så långt ögat når/nådde under tre och halv månad, men för oss i Norden, kan det bli för mycket av det goda.
 
Nåväl, nästa lördag går vi in i september( den första höstmånaden) och med det återgår de flesta av oss till det vanliga livet och rutiner av olika slag. Måste tillstå att det är ganska skönt. Alla som följer mig vet ju att jag älskar hösten. Tror att det hänger samman med att det är lätttare att stå ut med mina funktionsvariabler under den här årstiden. Det är naturligt för oss att mysa hemma.
 
Har den här känslan kommiit med åren, då min kropp inte fungerar som den gjorde en gång. Det här sörjer jag mycket över. Det är för sorgligt men sant, men det är inte sant att jag inte kan klara av något som är bra för mig - Att komma upp ett par gånger under dagen i stående position - Detta är något som jag tänker kämpa för och med så länge jag orkar och kan. Finns så många saker jag har fått ge avkall på efter min bukoperation år 2014, så inte ytterligare en sak! 
 
Nu har nästan samtliga assistenter kommit tillbaka efter sommarledigheten och därmed får jag mer utrymme till miitt "privata", såsom skriva inlägg till den här sidan, gå omkring och fundera på en kortroman i stil med Moyes och Sandberg. Jag älskar mina lässtunder under morgnar och kvällar. De stunderna är mina alldeles egna: Tyvärr har det blivit så att jag läser mer än att se på film eller Tv-serier under den senaste tiden. Orsaken till det är att jag hittade BookBeat. Den  tjänsten gör att jag kan lyssna på ljudböcker utan att jag slipper vända blad eller ha en inbunden bok vilken är svår attt hålla i. Tur att jag inte har hittat en filmtjänst som jag kan använda i mobilen, för då sov jag ju aldrig.
 
Augusti år 2018 har blivit mycket annorlunda. Först och främst den här grymma hettan som larmslog oss. Skogsbränderna i norr, grillförbud. Sedan gick allt sönder här hemma, så jag var tvungen att köpa nya saker. Naturligtvis hände det under en period då jag hade mina kvartalsräkningar och fick ny medicin av min hudläkare. En medicin som är dyr som pocker,,men som hjälper mig bra. Livet är så här ibland, men då måste vi kämpa på för att se vad som döljer sig bakom nästa hörn.
 
Saknar Emma mycket ännu, men jag inser att hon har det bäst, där hon är nu. Vi hade inte möjlighet att hjälpa henne så att hon blev frisk på nytt. Jag tror att Emma hade 16 bra år. Gjorde vårt yttersta för att hon skulle ha det bra. Vi hade kanske kunnat åkt med henne i tid till djursjukhuset, men.. Det är så himla lätt att vara efterklok! Nu är allt ljus på Paddy vilket han tycker om.
 
 /Ec
Drömmar och Förhoppningar / Hälsa / Höst