/ TIDNINGAR, OCH BÖCKER /

BOKTIPS NUMMER 16 2018

 
 
Mitt boktips nummer 16 är en självbiografi som jag hade svårt att släppa. Den har titeln "min historia" av Michelle Obama. Det är Michelle som har skrivit den. Jag tycker om hennes språk som flyter på. Det gör att man blir fängslad och det är en bok som beskriver livet under de mest omvälvande åren av hennes liv. Vi får följa en familjs vardag men också i ramp-ljuset. Det är svårt att finna en bättre själbiografi än just " Min Historia" Bokförlaget Forum gav ut boken i november i år i Sverige. Den innehåller 453 sidor och finns i tre olika format  hos Bokus. Den inbundna versionen kostar 199:-. E-boken får du ge 105:- liksom för ljudboken.
 
En av recensionerna lyder:
"Den berättar om en enkel flickas uppväxt i fattiga kvarter i Chicago till att bli en av världens mest uppskattade kvinnliga förebilderna. Alla borde läsa boken noga. Den är svår att lägga ifrån sig då man väl börjat läsa. Mycket finns att begrunda och lära sig av".
 
Så här säger Bokus om boken:
"Michelle Obama är en av vår tids mest ikoniska och beundrade kvinnor. Som den första afroamerikanska presidentfrun skapade hon det mest öppna och inkluderande presidentskapet i USA:s historia. Hon är en passionerad och kraftfull förespråkare för kvinnor och flickors rättigheter världen över och har förändrat hur föräldrar och barn ser på hälsa och vikten av ett aktivt liv. Samtidigt har hon uppfostrat två döttrar och stått sida vid sida med sin man i hans uppdrag att leda USA genom några av landets mest påfrestande perioder. I sina självutlämnande och fängslande memoarer bjuder Michelle Obama in läsare till sin värld och berättar om de erfarenheter som har format henne som person. Från barndomen i Chicagos South Side genom åren som företagsledaren som kämpade med livspusslet, till tiden på världens kändaste adress. På ett ärligt och insiktsfullt sätt beskriver hon sina med- och motgångar - i det privata och offentliga - och berättar om sitt liv såsom hon har levt det, med sina egna ord och på sina egna villkor. Det är en ovanligt personlig skildring av en kvinna som ständigt trotsat samhällets förväntningar, och vars historia inspirerar oss att göra detsamma".
 
boktips