/ LIVETS NJUTNINGAR /

EN HÄRLIG ÄPPEL OCH BANANPAJ

Bild: Min egen Januari 2018
 
Det kan hända att jag gör någon dessert på fredagskvällarna efter en något mer lyxig middag, för att känna att en helg står för dörren. Det var en av mina assistenter som kom på receptet hemma, då hennes familj var sugna på något gott efter maten. Nu har äppel- och bananpajen också blivit min favorit. Den är verkligen enkel att göra. Här har ni receptet för en person. Mängderna av smör, mjöl, havregryn, socker och kanel kan varieras efter behag.
 
Ingredienser:
1 äppel
0,5 banan
socker
kanel
havregryn
mjöl
smör
 
Du gör så här:
1. Skala och skiva ett äpple och en halv banan.
2. Lägg äppelskivor i botten på en eldfast portionsskål. Strö lite socker och kanel på.
3. Lägg i ett lager banan.
4. Lägg ett lager äpple till och strö lite socker och kanel på.
5. Rör ihop lite smör, socker, mjöl och havregryn till en smulig massa.
6. Lägg ovanpå frukten.
7. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i cirka 20 minuter.
8. Toppa gärna med en klick vaniljsås eller vaniljglass
9. njut
 
 
 
 /Ec
  
Mat och Dryck / recept