/ HEMMET /

LITE" "RÖJ" HÄR HEMMA

Min egen bild tagen den 15/7 2018.
 
Under min så kallade semester har jag försökt röja lite här hemma trots denna hetta, som bara fortsätter och fortsätter. En assistent kom idag och gnolade på Orups låt "Regn hos mig". Under två månader, strax tre har vi bara fått några droppar regn hos mig. Fast det kan vara molnigt på morgonen är det så varmt, så jag svettas då jag rör mig det minsta lillla. Allting går i slow och när det äntligen blir lite svalare - ja då  är kvällen sen och dags för att krypa till kojs. Vad värre är, så har jag svårt att sova i den här hettan. Det innebär att min hjärna står på "stay by" och jag har svårt att fungera normalt, men jag klagar absolut inte - jag talar om fakta.
 
I söndags före finalen i fotbolls-VM fick jag ett ryck att städa och rensa mitt skafferi. Det här brukar jag göra två gånger om året. Hur jag går tillväga är:
  • Jag tar ut varorna hylla för hylla
  • kollar bäst före  datum eller om jag verkligen använder den varan
  • Sedan torkar jag av hylla för hylla med vatten och torka torrt med Torky.
  • Därefter sätter jag tillbaka varorna snyggt på hylla för hylla
Jag har också köpt mat till katterna, så att det räcker för två veckor samt en del saker som jag behöver och som kan lagras. Nu tänker jag inte enbart på varor till mitt skafferi utan annat till hemmet.

I morse renbäddade jag. Det brukar jag göra var fjortonde dag. Mina lakan behövdes verkligen tvättas. De var  så svettiga så jag var rädd att de skulle droppa av svett på väg till tvättkorgen.
 
Nästa vecka blir det åka av. Då är jag arbetsledare på heltid under cirka tre veckor. Så det är skönt att fått röjt här hemma.
 /Ec
 
 
Mat och Dryck / Mitt arbetsledarskap / hos mig