/ KROPP OCH SJÄL /

STÄRK RELATIONEN PÅ SEMESTERN

 Bild: : Folio
 
I det här inlägget kommer jag att ge er fem tips som kan stärka och maxa kärleken  under semestern.  Ledigheten är ett perfekt tillfälle att få tillbaka pirr-i-magen-känslan med den du lever tillsammans med och samtidigt boosta kärlekskontot inför hösten. 
 
  1.  Sätt rätt förväntningar och förhoppningar: Ta en stund   och prata om vad som är viktigt för var och en av er under semestern. Skriv tre listor: den första handlar om vad ni vill hitta på med barnen, den andra om vad ni vill göra var och en för sig och den tredje vad ni två ska göra tillsammans! Fundera också på vad som är absolut viktigast för er när det gäller att få en stressfri semester.
  2. Boka barnvakten: För att verkligen maxa kärlekskontot är det viktigt att ni får tid bara ni. Ska ni hälsa på hos släkten? Passa på att fråga om de inte kan vara barnvakt! Bestäm minst tre saker som är ”era egna stunder” under semestern, boka in barnvakt och ha kul.
  3. Semester? Not so much: Ordet ”semester” i sig gör lätt att man får fel förväntningar som småbarnsförälder. Med småttingar i hemmet är sovmorgon, sen frukost och ett par timmar i solstolen ett minne blott. Därför får du norpa tillfällena till romantik när de dyker upp, vilket kräver lite planering. Sover ditt barn mitt på dagen? Åk iväg till ett lugnt ställe som har trevlig lunch, där ni kan sitta ute. Efter lite lek lägger ni barnet i vagnen för sovstund och har en lyxig lunchdejt.
  4. Stäng av, stäng ner och koppla bort: Det kräver självdisciplin att stänga av och lägga bort telefoner, surfplattor och datorer. Men gör det. Stäng av. Det finns gott om tid resten av året att mysa framför tv-serier tillsammans eller greja med mobilen. Låt semestern bli så skärmfri som möjligt! Ta istället chansen att laga en god middag, sitta ute i kvällssolen och bara vara. Ta ett djupt andetag, blunda och lagra känslan till en mörk vinterkväll!
  5. Och det viktigaste - Ta hand om varandra - : Lägg fokus varje dag på hur ni kan vara snälla både mot varandra och mot relationen. Kanske är det att turas om att få den där lyxiga sovmorgonen eller en timmes ostörd läsning i hängmattan. Kramas, var generös med pussar, ge en komplimang och var snäll!
Dessa punkter har jag hämtat från en artikel  i fjor från en tidskrift "Rulla vagn". Jag har försökt följa några av punkterna under den här veckan. Jag har mest pendlat mellan Partiledartalen och så fotbollen i Ryssland, alltså VM.Dessemellan har jag gått promenader i min sommarstad och njutit av solen och värmen. Det bästa av allt. Jag har ytterligare en vecka kvar av min ledighet! Mycket härligt! Har lyckats ta vara på guldkornen i tillvaron och till och med skrivit på min personkaraktärstik till min novell eller kortroman som jag misstänker det snarare blir. Jag tycker inte livet kan bli så mycket myysigare än vad det är nu!
 
 /Ec
 

 
 
 
Helger, avkoppling, / Psykologi / sommarkänsla