/ Allmänt /

SVERIGE KOMMER ATT STÅ STILLA

 Bild: bildbyrån
 
Om några timmar kommer att Sverige att stå stilla! Ljudet i Folkets Park i min stad stiger. Parken ligger mycket nära mig. I eftermiddag spelar vi mot England i kvartsfinal i VM. Tänk att Jannes lag har kommit ända hit. Det trodde inte jag när jag såg matcherna i gruppspelet  Men jag måste erkänna att även jag kan ha fel..
 
Under hela VM har de haft en storbildsskärm och jag vill påstå att jag har hört diverse skrik och vrål därifrån, men det är bara sagolkt kul. Sådant väder det har varit under VM 2018! Folkfest! Min vän och jag kommer att se matchen här hemma.
 
"I grova drag spelar England ett 3-5-2 med tre resliga mittbackar och två wingbacks. Det är ett lag som är svårforcerat centralt och framför deras egen mål eftersom det är väldigt mycket folk där. De släpper in lite mål, de släppte in tre mål på tio kvalmatcher.
 

England är det enda av kvartsfinallagen som inte hållit nollan i VM hittills, men har samtidigt bara släppt in max ett mål per match.

England  är offensivt metodiska. De vill komma in bakom motståndarnas mittfält via de offensiva mittfältarna Lingard och Alli, men också med Kane som kommer ner så det blir väldigt mycket folk plötsligt om de blir rättvända bakom vårt mittfält.

 Deras offensiva fasta situationer har varit en framgångsfaktor för dem. De har inga speciella varianter, utan styrkorna är deras kraftfullhet och förmåga att komma först på bollen. De kan slå oss i duellspelet om de har en perfekt dag.

. För Gareth Southgates ”Three Lions” är det flera frågetecken i truppen inför matchen  Leicesterstjärnan Jamie Vardy, som kom in istället för Raheem Sterling i slutet av matchen mot Colombia, sträckte ljumsken och fick behandling direkt efter åttondelsfinalen. Manchester Uniteds ytterback Ashley Young blev utbytt i slutskedet av andra halvlek i åttondelen och klagade efteråt på smärtor i en vrist. Dessutom fick Kyle Walker kramp i matchen, men ska vara okej mot Sverige. För Tottenhams Dele Alli, som ådrog sig en ljumsksträckning i premiären mot Tunisien, är läget försiktigt positivt. Alli var kraftigt bandagerad mot Colombia, men försäkrade efter matchen att han är redo mot Sverige". (Källa. svt)

 
 
snart, mycket snart kör vi än en gång1
/Ec
 
Om Sverige / sport