/ BLOGGBLAD 2020 /

BLOGGBLAD NUMMER 5 2018

 Söndagen efter midsommarhelgen.VM i fotboll är som sagt pågår för fullt i Ryssland. Sverige har spelat två matcher i sin grupp och vunnit den första av dem. Men i går gick det verkligen inte vägen. Vi mötte Tyskland som vi inte har vunnit sedan år 1958. Om jag ska vara ärlig, så var Tyskland bättre. Förstår inte hur Janne Andersson arbetar? Han låter laget själv lägga upp taktiken och är man ledare, så måste man ha lite dominans och lägga upp en plan hur man ska kunna lyckas. Men det är jag det. Vad jag tycker mycket illa om är personliga påhopp som hände efter matchen igår! Att låta sin inställning spridas och sändas via sms till någon som inte liknar vi svenskar, tillhör inte sporten. Fy skäms! Det är mycket som är tokigt mot när jag var barn- och ungdom! Jag växte upp med mycket sport - främst fotboll och handboll - Kan höra än idag hur pappa och min bror skrek när det var sportextra på lördagarna och jag vet att min bror gör det än idag när han ser fotboll på teve. Så jag kan tänka mig hur min svägerska har det nu när det är VM! Själv är jag måttlig med mina känsloyttringar, då det gäller fotboll. Värre är jag när jag ser det svenska handbollslaget. Så min tid kommer längre fram i höst, för vi tog oss till EM!
 
Den 24e juni har alltid varit en speciell dag i vår familj. Pappa blev född på gamla midsommardagen den 24e juni 1925. I år skulle han alltså blivit 93 år. Grattis älskade pappa! För oss i familjen var den här dagen förknippad med släktbesök och hembakad marängtårta (Den hette herrgårrdstårta, men hemma hos oss gick den under namnet Brita-tårta och blev en klassiker inom vår familj). Det var moster Brita som bjöd på bakverket för allra första gången. I den här tårtan kan man ha olika fyllningar, allt ifrån färska jordgubbar till konsev fruktburkar eller vispgrädde med någon likör. Farfar  ville att hans yrke skulle gå i arv till hans söner och så blev det också, men på lediga stunder bakade pappa goda tårtor. Det behövde bara vara en liten anledning för att fira något så stod tårtan på bordet. Jag tyckte bäst om pappas punchtårta eller familjetårtan.
 
Idag  när du är borta, tänker jag på alla vackra och glada minnen som du har skapat. Jag är övertygad om att du finns någonstans och tycker: "Det är min flicka som klarar sig bra i livet." Hur kan jag annat göra med en sådan pappa?

Efter några dagars lite sämre väder med en smula regn ska det visst bli sommarvärme igen - i alla fall här hos mig - Tycker att det ska bli underbart eftersom jag har tänkt vara lite ledig i veckan som kommer. Göra det som faller mig in eller ingenting alls. Sitta och bara fundera över livet på gott och ont, medan jag äter en glass eller smuttrar på en sommardrink. Ska också fundera på en fortsättning på den novell som jag skrev för cirka fyra år sedan och som ligger mig varmt om hjärtat. Kanske kommer novellen att bli till en kortroman  med två eller tre kapitel. Vem vet?

Men först  och främst måste jag lyssna på min kropp, så den får den vilan den så väl behöver efter min hektiska vår och före jag måste vara arbetsledare under juli och halva augusti på heltid. Det är då det...

I kväll ska jag bara koppla av tillsammans med min vän/assistent. Smuttra på någon cider som blev över från midsommarafton och mumsa på lite choklad eller lite glass. Kan livet vara bättre? Tro inte det! 

 
 
 
/Ec
 
 
Egna tankar / sommarkänsla / sport