/ TIDNINGAR, OCH BÖCKER /

BOKTIPS NUMER 8 2018

 
Mitt åttonde boktips för år 2018 är första delen av Camilla Davidssons serie om Emma. Bokens titel är kallad: Under  vintergatans alla  stjärnor. Boken har givit ut av Pocketförlaget år 2015 och omfattar 298 sidor. Den här feelgoodromanen finns i olika format. Som pocketbok kostar den just nu 51:- hos Bokus, som E-bok 101:- och som ljudbok 172:- Själv lyssnar jag på den via tjänsten hos Book-beat.
 
Handlingen:
"När vi lär känna Emma har hon utarbetad flytt karriärjobbet i Stockholm för att söka lyckan i London där Eric, amerikanen hon blivit handlöst förälskad i, bor. Deras relation blir komplicerad och utvecklas i en helt annan riktning än Emma tänkt sig. Hon lider sig igenom tiden i London och hankar sig fram på tillfälliga jobb. Av en tillfällighet hör hon talas om den tusenåriga pilgrimsleden Camino de Santiago de Compostela i Spanien och får en ingivelse att den är precis vad hon behöver för att reda upp sitt liv. Med en gammal ryggsäck och ett par slitna gymnastikskor ger hon sig iväg på den åttio mil långa vandringen mitt under den spanska högsommaren. 

Att vandra långa sträckor dag efter dag är jobbigare än Emma någonsin kunnat föreställa sig. Under mödosamma dagar till fots genom den spanska landsbygden tvingas hon konfrontera sina mörkaste tankar och minnen från det förflutna. Men hon är inte ensam. Längs vägen möter hon en rad färgstarka personer från olika världsdelar och bakgrund. Flera av dem får stor betydelse för henne på olika plan. Emmas spontana infall utvecklas till en omvälvande resa som får henne att omvärdera sina livsval och allt hon någonsin trott på.

Om boken:
Under Vintergatans alla stjärnor är en intelligent och trovärdig feelgoodroman om en sönderstressad och vilse karriärkvinnas väg mot inre utveckling. I romantrilogins första del tvingas Emma lämna sin på ytan bekväma tillvaro i storstaden. Hon kastas ut på resa som blir fysiskt såväl som psykiskt utmanande, men också början till något nytt. 
 
 
Vem är då Camilla Davidsson?

Camilla Davidsson, född 1969, gör sin författardebut med Under Vintergatans alla stjärnor. I hennes tidigare yrkesliv arbetade hon med marknadsföring på en rad internationella företag. 2013 lämnade hon storstaden med sin man och tvillingdöttrar för liv närmare naturen i skidorten Åre i Jämtland. På somrarna driver hon ett Bed & Breakfast på Fårö.
 
Camilla Davidsson har själv upplevt hur fel livet kan bli om man gör sina val utifrån en strävan efter att vara lyckad eller att vara andra till lags. Under Vintergatans alla stjärnor är till stor del baserad på författarens egen historia och hennes eget sökande efter mål och mening i tillvaron". ( Källa Bokus hemsida)
 
 
 
/Ec
 
Camilla Davidssons böcker heter.
  1. Under vintergatans alla stjärnor
  2. Pensionatet vid världens ände
  3. Änglarna dansar i gryningen
  4. Sånger i skymningen
I natt ska jag börja på del 2.
 
boktips