/ Allmänt /

EN SVENSK MÅNDAG

 
Måndag i midsommarveckan 2018. Sverige är i VM. Om cirka en timme är det dags för avspark i Ryssland. Hela landet står stilla. Det är vår första match i det här vm. Idag möter vi Sydkoorea!
 
 "Inför måndagens VM-premiär har blågult slipat på fasta situationer bakom stängda dörrar. Vi hade kanske velat träna på det lite mer än vad vi har gjort, med tanke på att vi har en fördel här. Vi är lite längre och kanske lite fysiskt starkare. Men vi har gått igenom det så gott vi kan.

Det var det där med längden, ja. Sverige går in i VM som ett av de allra längsta lagen. 186 centimeter som snittlängd, baserat på hela truppen och inte bara elvan, innebär delad ”ledning” i längdstatistiken ihop med Serbien, Tyskland och Island

 Vi är ganska välväxta, så kan vi utnyttja det – det kan vara några matcher där spelet inte stämmer – och sätta en enkel fast situation är det väldigt viktigt, säger 192 centimeter långe Andreas Granqvist.

Det tror jag kan bli en stor nyckel för oss.

– Fasta situationer är ju oerhört viktigt när man kommer till ett mästerskap. Det är en jättemålchans, speciellt när vi är ett av de längsta landslagen. Jag är ju halvkort i det här laget och jag är ändå 1,85! Vi har bra längd. Så där måste vi lägga krut och energi, se till att vi är jäkligt noga.

Sverige hoppas kunna överraska motståndarna i VM. Redan under lägerdagarna i Stockholm fick hela spelartruppen, gruppvis, komma med förlag på frisparksvarianter och hörnor.

 Det var bra att vi spelare får vara delaktiga, för det är ändå vi som ska göra det på planen"(Källa Dagens Nyheter dagens datum)

Sverige Nu kör vi!

 

 /Ec

 

 

Om Sverige / sport