/ Allmänt /

IDAG GÅR VI IN I SOMMARMÅNADEN JUNI

Bild Google
 
Smaka på ordet juni! Visst har det ordet en behaglig klang. Härligt! Så här års har de flesta av oss en del förväntningar inför sommaren 2018. Vi vill hinna med så otroligt mycket under de här tre månaderna, juni, juli och augusti, vilka än så länge är oskrivna blad. Tyvärr är oftast sommar och semester en stressig period istället för att vi borde ta det lugnt: Det är en tid av krav istället för avkoppling och att kunna njuta av stunden samt livets goda.
 
I år fick vi svenskar och alla andra som bor i Sverige en extra sommarmånad - Maj - Under hela månaden har vi fått uppleva sol och högsommar! Efter den kalla vintern och våren, fick vi värme och sol. Det här bara fortsätter och fortsätter! Det beror på att klimatet har förändrats. Vi svenskar, som inte är vana vid den här värmen, har svårt att fungera i vardagen. Själv märker jag att jag glömmer saker, är tröttare på grund av att de här tropiska nätterna som vi har för tillfället.
 
Min maj månad har varit stressad trots vädret. Har varit på en del läkarbesök med positiva utfall. Har haft en del intervjuer angående min vardag framöver. De innebär några bredvidgångar för att se om till exempel personkemin stämmer. Före juni slut ska jag ha lönesamtal med min personal, så ännu har jag mycket på min "do-lista". Det brukar vara så att jag jobbar mycket över sommaren, då mina ordinarie assistenter är lediga! Vad jag har lärt mig under de senaste åren är att hitta de där små guldkornen som finns i vardagen och njuta av dem. De ger mig kraft och energi att vara en "bra" arbetsledare, vilket jag hoppas att jag är.
 
Men nu är det fredag och en helg står för dörren. Härligt! Om en stund ska jag hämta sushi och bänka mig framför teven. I kväll är det ju finalen i Let´s Dance. Det står mellan Jon-Henrik och Daniel. Hoppas att Jon-Henrik har en bra kväll, under vilken allt flyter på, så dansskon blir hans. Senare tänker jag lyssna slut på min ljudbok av Camilla Davidsson. Det är första delen av fyra i en serie om Emma. Jag har blivit förtjust i bokserier som är samtidsromaner. Vet inte varför!.
 
Skål för juni och för sommaren!
 
 
 
 /Ec
 

 

 

sommarkänsla