/ BLOGGBLAD 2019 /

BLOGGBLAD NUMMER 3 2018

min egen bild tagen den 28/2 2018 på kvällen från mitt sovrumsfönster
 
 
 
min egen bild tagen samma kväll från uterummets fönster
 
Vintern kom ändå! När alla trodde att våren var på väg. Under hela vecka nio år2018 var det kraftig kyla vilken höll i sig hela veckan.Snön dalade ner från en mörkgrå himmel Den ville inte sluta utan bara föll och föll dag som natt. Det var eller är en annorlunda snö i år. Inte så blöt som vi är vana vid här i Skåne. Kanske beror det på att kylan håller i sig. När det är ett sådant väder, gäller det att ha mat hemma, även om jag bor i en storstad, så är det svårt att komma fram med permobilen. det ligger höga vallar intill övergångsställen. Var glad att jag inte hade en mängd möten, vilka jag var tvungen att närvara på. 
 
Glad var jag också att min vårdcenttral ligger bara tvärs över gatan om jag går genvägen genom garaget. Ändå fick jag gå en liten omväg i onsdags, när jag skulle träffa min läkare för årskontroll. Den har till uppgift att se äver vad som har hänt sedan senast och kanske förnya några recept. Numera har jag mina specialistläkare att vända mig till och det känns tryggt. Hoppas vädret vänder nästa vecka, för på onsdag kommer jag att påbörja min behandlig i Lund mot psoriasisen. Behandlingen består av Humira injektioner som är en slags cellgift vilken ska lugna ner psoriasisen. De första två sprutorna måste jag ta på klliniken, sedan tar jag en spruta var 14:e dag här hemma. En assistent ger mig den. Jag är kluven att få den här behandlingen, men eftersom jag har en svår klåda som inget annat biter på än Humira, så tänker jag göra ett försök. Jag måste få bort klådan.Den begränsar mig alldeles för mycket. Samtidigt är cellgift starka behandling för kroppen. Vet inte hur jag reagerar men...
 
I vecka nio har jag passat på att göra lite sådant som man bör göra i ett hem utanför den vanliga veckostädningen. Den här gången fick min köksfläkt ett nytt filter. Inte klokt hur det gamla såg ut! Det var fett. Innan jag satte i det nya filtret rengjorde jag fläkten, drog ut spisen och där fanns massvis med katthår. Jag användeen hel del Yes.Vad gör det? Nu lyser fläkten som den vore ny. En härlig känsla!
 
Förutom köksfläkten så har jag unnat mig att läsa den roman som jag tipsade om längre ner på min sida. Den var otroligt bra.Moyes språk bara flyter på, hon har inget svårt sätt att skriva. Hon förmedlar känslor vilka man blir berör av. Ömsom har jag skrattat men även gråtit för jag har ibland känt igen mig och i hans personlig assistent att vara eller att hanterra olika situationer. I kväll eller i morgon bitti ska jag påbörja del två med titeln "arvet efter dig". Se om Lou gör som Will skrev i brevet. Jag tror nästan det! Se om Lou blir sams med hennes mamma, som ansåg att hon var inblandad i beslutet som Will tog.
 
 /Ec
  
 
  
Egna tankar / Hälsa / Vinter