/ Allmänt /

KUNGLIGT BRÖLLOP I ENGLAND

Bild Ebba von Sydow klintbergs blogg (förlovningsfotot i november 2017)
 
 
Bild Google                                                                  bröllopkyssen 19:e maj 2018(bild google)
 
 
Idag ringde kyrkklockorna för Prins Harry och Meghan i Storbritannien. Självklart satt jag där i min tevesoffa och såg härligheten. Jag är ju ett fan av kunligheter! Bröllopet var mycket vackert, bruden likaså. Det var ett kungligt bröllop men prinsparet hade gjort det till sitt eget.
 
"Förutom traditionsenliga högtidliga sånger, musikframträdanden och religiösa inslag innehöll vigseln även ett eldfängt tal av Episkopalkyrkans biskop Michael Curry. Han påminde brudparet och alla närvarande att: ”Det finns kraft i kärleken. Kärlek kan hjälpa till att läka när inget annat kan. Det finns kraft i kärleken att lyfta upp och frigöra när inget annat kan. (Dagens DN)
 
Vem är då Harry? "Prins Harry – eller Henry Charles Albert David of Wales som han egentligen heter – föddes den 15 september 1984. Han är prins Charles och prinsessan Dianas andra son. Vid födseln var han nummer tre i den brittiska successionsordningen, efter sin far och sin äldre bror. Numera är han nummer sex i ordningen till den brittiska tronen efter pappa Charles, storebror William och brorsbarnen George, Charlotte och Louis. Prins Harry var 12 år när prinsessan Diana omkom i en bilkrasch i Paris 1997.

Han lämnade försvarsmakten 2015 efter att ha tjänstgjort i tio år. Han gjorde bland annat två turer till Afghanistan med den brittiska armén.

Vem är då Meghan Markie? 36-åriga Meghan Markle, från Los Angeles i USA, är mest känd för sin roll i den amerikanska tv-serien ”Suits”. Hon har en examen i internationella relationer och brukade förr även frilansa som kalligraf mellan skådespelarjobben. I och med giftermålet med prins Harry så lägger hon dock ner skådespeleriet. I stället ska hon enligt BBC ägna sig åt välgörenhet.

Markle har varit gift tidigare. Hon gifte sig 2011 med filmregissören Trevor Engelson, men äktenskapet varade bara i två år. Hon kommer inte officiellt att bli prinsessa, eftersom den titeln bara får användas av dem som föds in i kungafamiljen. Däremot är det troligt att drottningen ger paret ett hertigdöme vilket skulle göra Markle till hertiginna. Före bröllopet har Markle döpts och konfirmerats i Engelska kyrkan. Hon har också meddelat att hon kommer att bli brittisk medborgare men samtidigt behålla sitt amerikanska medborgarskap.

Så möttes de. Prins Harry och Meghan Markle började träffas i juli 2016 sedan gemensamma vänner presenterat dem för varandra. Prinsen har berättat att han visste att han ville gifta sig med Meghan Markle ”redan vid första mötet”. I hovets uttalande konstateras också att Markles föräldrar gett grönt ljus till det kommande giftermålet. De säger sig vara mer än nöjda med sin dotters val av make.

”Vår dotter har alltid varit en vänlig och kärleksfull person. Att se henne bilda par med Harry, som delar hennes egenskaper, skänker oss stor glädje som föräldrar”, skrev de tidigare i en kommentar.

Romansen har dock stött på patrull på ett oväntat sätt. Efter att förhållandet blev känt så utsattes Markle för trakasserier med rasistiska undertoner.

Framtiden.  Paret ska bo i Nottingham Cottage, ett av husen vid Kensington Palace i London, där Harrys äldre bror William bor med hustrun Kate och deras tre  barn". (Dagens DN)

 

 
/Ec
 
 
KUNGLIGT / PORTRÄTT