/ LIVETS NJUTNINGAR /

EN GOD OCH HÄRLIG GRYTA

 
För ett antal år sedan hittade jag den här goda gryta i någon tidning. Den gick under namnet "Hasses Myslåda" i tidningen. Vem den där Hasse var eller är, vet jag inte. Jag kan tänka mig att han var någon man eller kille som stod i köket och lagade middag åt sin fru/flickvän eller rent av ville imponera på sin familj en helg. Jag kallar den fortfarande för det ursprungliga namnet. Den här grytan passar nu när det börjar bli kallare även hos mig. Den är ganska enkel att göra och som sagt: Härlig och man blir varm inombords då man äter den!
 
Ingredienser för fyra portioner:
1 färsk ananas
200 g färska champinjoner
400-500 g fläskfilé
1 påse champinjonsoppa
4 dl gräddmjölk
cajennepeppar
salt
peppar
curry
 
Gör så här:
Putsa och skiva champinjonerna. Fräs fläskfilén och krydda med salt och peppar.
Skiva ananasen i centimetertjocka skivor och skär bort stocken i mitten.
Dela champinjonerna med en äggskärare och fräs dem gyllenbruna.
Blanda champinjonsoppan och gräddmjölken.
Tillsätt cayennepeppar, smaka av och tillsätt eventuellt mer kryddor.
Smörj en eldfast form. Lägg ananasen i botten, därefter fläskfilén och toppa med champinjonerna.
Dofta curry över. Häll över såsen och sätt in i ugn, 225 grader cirka 30 minuter.
Gott med ris och grönsallad till. 
 
 
 
/Ec
Mat och Dryck / recept