/ BLOGGBLAD 2020 /

BLOGGBLAD NUMER 8 2018

 
Förlåt att det har gått lite tid sedan jag skrev på den här sidan. Tiden rinner mellan fingrarna! Nu är det helg - under jag kan ägna mig åt avkoppling och att umgås med personer som står mig mycket nära. Skönt! - På lördagarna får jag njuta av kaffe på sängen. Sedan när jag stigit upp och gjort mig i ordning för dagen, får jag en "lyxplocktallrik" till frukost,vilken avslutas ofta med en kopp kaffe.Kan jag ha det bättre? Tror inte det!
 
I veckorna har jag en del att göra såsom fixa här hemma, matlagning gärna långkok som jag kan frysa in i portioner. I tisdags gjorde jag kålpudding som jag delade upp i först 4 gånger 2 portioner och sedan två skålar med fyra portioner i varje skål. Jag gick till min köttaffär som ligger ett stenkast bort från mig. Där maler de färsen medan kunden väntar. De har superfin skinkfärs för bara 45:-/kilo. Till all den här kålpudding kostade köttet 120:- och ett vitkålshuvud på tre kilo viket jag köpte på torget nära mig. Om några timmar ska jag äta kålpudding, kokt potatis och hemlagad sås samt rårörda lingon. Har provsmakat den, så jag vet att den är god i alla fall i min smak.. Nu hoppas jag att min vän/assistent tycker likadant!
 
Som ni vet, så är vi inne i mitten av oktober kalendermässigt, men vädermässigt kunde vi varit i mitten av augusti. Hos mig är det en sensommardag med så där tjugo varmgrader, svag vind och blå himmel. Ur led är tiden. Det är bara morgnar och kvällar som är normala. Med det här vädret är det svårt att klä sig. Ska man ta en jacka eller inte? Ser polotröja för höstlikt ut? För någon vecka sedan, beställde jag en del höstkläder till min garderob samtidigt som jag lade undan sommarplaggen. Tyvärr har jag inte fått något sms vilket meddelar att jag kan hämta ut ett paket. Efter den här helgen måste jag nog spåra det för jag har en misstanke att vädret vänder och då behöver jag innehållet i paketet.
 
I veckan som gick, blev jag friskförklarad från kir.mottagningen i min stad. Där har jag gått för en fistel i bukhinnan som uppkom i samband med en bukoperation som jag gjorde hösten 2016. Ur den här fisteln har det läkt galla och jag har haft plåster. I slutet av augusti upphörde det att rinna. Inte vet jag, om mina Humira-injektioner har gjort att det har läkt. Det visste inte min kirurg heller, men han tyckte att det var en bra fråga. Det är så otroligt underbart att slippa en procedur mindre - att lägga om eller vakna på natten av att det rinner! - Ett problem fattigare i min tillvaro som tar tid.
 
När jag har lust och tid så har jag påbörjat mitt skrivprojekt vilket har legat nere ett par år, främst för att jag var tvungen att tänkapå min hälsa. Men nu glöder min "skrivtarm" (om det finns någoon sådan) och jag går in i min egen bubbla då och då. Det känns mycket tillfredsställande. Har letat upp ett bokförlag som jag vill testa att skicka in till. Hoppas att jag blir färdig till december. Vet ju att det kommer att ta tid innan jag får svar. En dröm hade varit att min bok kom ut sommaren år 2020 i samband med att jag fyller 70. Drömma kan man ju alltid...
 
 /Ec
Helger, avkoppling, / Hälsa / min garderob / mitt skrivande