/ LIVETS NJUTNINGAR /

THAIKYCKLING MED WOKGRÖNSAKER OCH RÖD CURRY

Bild: Google
 
I kväll ska min vän/assistent testa en för oss ny maträtt.Spännande! I min familj var vi glada för att testa på något nytt. Jag minns hur ofta mamma och jag bläddade i "Allt om Mat" på fredagsförmiddagarna för att finna nytt som vi kunde laga och testa på våra  "försökskaniner" vilka oftta var mina föräldrars bästa vänner. Det var sällan som den nya rätten fick tummen ner. Ofta blev den något av en höjdare. Jag hoppas att min thaikyckling blir en höjdare i mitt kök.
 
Detta behöver du till 4 personer:
500 gram kycklingfiléer som mar skär i ätbitar
1 påse Classic Wokgrönsaker
2 pressade vitlöksklyftor
1 burk kokosmjölk
1 påse Röd Curry Santa Maria
3 tsk salt
1,5 msk kycklingfond eller buljong
 
Gör så här:
Skär kycklingfilén i mindre bitar eller strimla den. Genomstek dem i olja i stekpanna. Salta, krydda med  häll i påsen med curryn och pressa i vitlöken. Rör om. Lägg ner wokgrönsakerna och häll över kokosmjölken. Häll i  kycklingfonden. Låt puttra 15-20 min, rör om då och då.
 
Till serveringen:
Jag tänker ha äggnuddlar till, men det går säkert att servera rätten med ris till.
 
 /Ec
 
 
 
Mat och Dryck / recept