/ TV & RADIO /

HAN HAR GULD I STRUPEN

Bild Google
 
 
 Den här unga mannen har guld i strupen. jag får gåshud varje gång han tar ton. Före kronprinsparets bröllop i juni år 2010 visste ingen person, som inte var inom musikbranschen, vem John Lundvik var.. Nu sitter han i varje tevesoffa efter vinsten i den svenska "Mello". Låten " Is it too late for Love" har blivit poppis hos en och var av oss. Förutom sången som Agnes och Björn sjöng på bröllopet, där John var med och skrev texten. Lyssna och njut  "When You Tell the World You're Mine",Själv tycker jag bäst om "My Turn. Den berör mig på ett alldeles speciellt sätt. Vet inte varför - Det är bara så - John tycks vara ödmjuk, något som tilltalar mig.
 
Något om Lundviks bakgrund:
"Lundvik föddes i London och adopterades, då han var en vecka gammal, av ett svenskt par som arbetade där. Familjen bodde kvar i London fram till att han var sex år gammal. De flyttade sedan till Växjö, där han växte upp. Hans biologiska mamma ska vara från Kuwait medan fadern är helt okänd".(Källa Vikipedia)
 
Om artisten John Lundvik:
"Efter genombrottet i Melodifestivalen 2018 fick John ett spännande och hektiskt år. TV-framträdande vid Nationaldagen i SVT, tillika Victoriadagen, följt av Sommarkrysset och Lotta på Liseberg blandat med egna spelningar och turnéer. Redan i början av året 2019 var John kontrakterad för medverkan i en av Sveriges största sommarturnéer Diggiloo, samt aktuell för en stor kommande julturné. Det finns i skrivande stund även planer för en turné i eget namn.
 
John Lundvik har genom åren samarbetat med flertalet stora svenska och internationella artister. Han är allt annat än en nykomling i musikbranschen men sågs av många för första gången våren 2013 när han medverkade i SVT:s Så Ska Det Låta tillsammans med Jasmine Kara. Han har sedan dess medverkat i programmet inte mindre än fyra gånger!
 
I samband med det stora firandet av Drottning Silvias 70-årsdag fick John det ärofyllda uppdraget att medverka i hyllningskonserten under direktsändning från Oscarsteatern i Stockholm. 
 
 Om låtskrivaren John Lundvik:
 " Melodifestivalen 2014 gick John direkt till final som ensam upphovsman till Anton Ewalds bidrag Natural.
 
I mars 2016 blev det offentligt att John även kom att skriva musik till den amerikanska succéserien Empire.
 
Samma år blev det John som gjorde den officiella OS-låten All About the Games.
 
2019 tävlar även Johns låt Bigger Than Us för UK i Eurovision Song Contest i Tel Aviv. Låten framförs av den brittiska artisten Michael Rise och låten är skriven av John tillsammans med Jonas Thander Laurell Barker och Anna-Klara Folin.
 
På Johns meritlista finns även filmmusik till bland annat Snabba Cash och låtar till artister som Sanna Nielsen och Isac Elliot." (Källa  John Lundviks sida)
 
 /Ec

 

 
   
 
Folk som jag beundrar / Min musik / PORTRÄTT