/ HEMMET /

VECKA 15 OCH 16 2019

 Min egen bild tagen i april 2019
 
Långfredag 2019. Hos mig är det sommar trots att det bara är april. På förmiddagen var det sexton grader med ingen blåst. Jag kan ha fönstret öppet i mitt inglasade uterum. Underbart skönt att kylan har gett med sig och att vi kan börja tro på att det kommer en annan årstid! Värmen kom lagom till påskhelgen då många av oss är ledga och kan njuta av vad som vi tycker är trevligt!
 
Jag vet att jag inte har varit inne på min sida under nära två veckor. Det beror inte på att jag har varit sjuk eller så. Nej men ibland inser även jag att jag måste ägna mig mer än att bara veckostäda. I vecka 15 hade jag ganska lite att göra med min personal - trodde jag - Så  jag delade upp mina städuppgifter mellan min ordinarie personal. Uppgifterna bestod av: Tvätta samtliga gariner, putsa fönstren invändigt, våtdamma extra noga, dammsuga + svabba samtliga golv. Städa badrummet extra noga. Rengöra kylen före påskmaten skulle in. Jag och min vän/assistent bestämde att vi skulle unna oss lyxen att beställa mat via mathem och idag, med facit i hand är jag glad att vi gjorde det för vecka 16 2019 blev inte som jag hade planerat. I köket hängde jag upp ett par "ny-gamla" gardiner (se bilden ovan) och de andra luktade så gott då jag hängde upp dem på nytt! Det är så härligt att veta och känna att hela lägenheten är ren!
 
I lördags kom första sjukdomsanmälan. En av mina assistenter hade råkat ut för influensa. Det betydde att jag fick träda in och jobba med att få in någon ersättare för den sjuka assistenten som hade ett långpass dagen därpå. Lyckades så småningom att lösa det med att dela upp dagen. När jag åt frukost i söndags ringde nästa assistent och talade om att hon hade fått influensa med hög feber osv. Där gick min lediga söndag åt skogen! Den här gången var det jobbigt att få in någon på ett pass dagen därpå. Det blev sen eftermiddag före jag hade fått tag på någon ersättare. Puh! Det är tur att jag har tabletter mot magkatarr eller som lindrar den samt att jag har fryst in portioner av middagar i frysen som jag kan plocka fram och värma. Influensan måste vara sen i år för min bror skickade en påskhälsning igår från sjuksängen. Han hade legat en vecka i feber.
 
Om en timme kommer assistenten som ringdei  lördags och då ska vi två äta lite påskmat och se Let´s Dance. Då börjar min påsk! Jag tror ja ska unna mig ett glas cider i kväll efter den hör veckan som gått. Hoppas att påsken blir lugn och att teve bjuder på mycket drama, så jag kan försvinna bort en stund. Hoppas också att Kristin klarar av sin rumba i kväll! Hon är suveränt duktig. Hon har också en bra danspartner.
 
 /Ec
 
  
Helger, avkoppling, / Mitt arbetsledarskap / Vår / hos mig