/ HUSMANSKOST /

VAD MAN KAN GÖRA AV RESTER

 
 
 
Veckan före lön/pension har de flesta av oss lite ont om pengar. Då är det bra att ha lite i kyl och frys, så vi kan laga något av som ändå kan bli gott och som vi kan bli mätta av. Just så gjorde jag en gryta i onsdags på "bara" rester. Den här grytan gjorde jag på 500 gram nötbitar, vilka jag köpte en gång, då de hade extra pris. När jag kom hem delade jag upp köttet på ett kilo i två fryspåsar och lade in dem i frysen. Min gryta räckte till cirka 6- 8 portioner.
 
Ingredienser som jag hade:
500 g nötbitar
1 bit purjolök
1 röd lök
1 ask färska champinjoner
3 morötter
1 burk skivade ananas +spad
10 st syltlökar
Salt
vitpeppar
Piffi Allkrydda
2 msk kalvfond
1 skvätt vispgrädde
Smör att bryna med
Vetemjöl att reda såsen med
 
  1. Lägg i en klick steksmör i stekpannan, När det har blivit varmt, så läggs det kryddade köttet i pannan.
  2. Skär purjolöken, löken, champinjonerna och morötterna i mindre bitar. Lägg de i stekgrytan tillsammans med köttet
  3. Låt grytan koka upp.
  4. Häll sedan i ananasen, skvätten grödden och syltlöken
  5. Låt grytan koka i 1,5 timme
  6. Red såsen med vetemjöl
  7. Häll i två msk kalvfond
Servera med kokt potatis, ris eller nuddlar + en grönsallad till.
 
Ät och Njut!
 
 / Ec
 
 
Mat och Dryck