/ LIVETS NJUTNINGAR /

NOBEL FÖRRÄTT MED SURPRISE

 
 
Det är ju Nobeldagen. I vår familj var det tradition att äta "finare" mat och om tiden medgav, så blev det en trerätters middag med snygg dukning och med levande ljus på bordet. Den här dagen åt vi framför teven i vardagsrummet.
 
Jag publicerar min förrätt. Sedan blir det torskrygg med champagnesås och som dessert kommer jag att ha vit chokladmousse.
 
Nobelsurprisens ingredienser för 4 pers.
4 st ägg
4 msk creme fraiche
2 msk majonnäs
1 tsk riven pepparrot (på tub)
1 krm salt
0,5 krm vitpeppar
16 räkor
8 st dillkvistar
 
Gör så här:
1. Koka äggen hårdkokta. Låt dem sedan svalna i kallt vatten. Man kan även lägga dem in i kylen.
2. Skala äggen och skär dem mitt itu på längden. Lägg dem på ett fat. Gröpa ur äggulorna och lägg i en bunke.
3. Tillsätt creme fraiche, majonnäs, pepparrot, salt och vitpeppar
4. Rör till en jämn smet
5. Äggulorna ska mosas sönder, så att det inte blir några stora klumpar.
6. Fördela smeten i ägghalvorna
7. Lägg två räkor på varje ägghalva och garnera med en dillkvist
8. Förvaras i kylskåpet några timmar före serveringen
 
 /Ec
 
 
Mat och Dryck / recept