/ Allmänt /

DEN 24:E JUNI - EN SPECIELL DAG I VÅR FAMILJ

 
Idag, den 24e juni 1925 föddes ett gossebarn i prästgården i en by norr om Ystad. Det sägs att han föddes vid kyrkklockors klang. Om det är sant eller inte, vet jag inte. En sak vet jag med bestämdhet att det här gossebarnet inte skulle bli religiös trots att han föddes i en prästgård. Det skulle visa sig att hans hem skulle bli ett korsvirkeshus på Hedengatan i samma by. Pojkens intresse var att baka, men hans pappa tyckte han skulle följa honom i spåret och lära sig målaryrket.Så blev det! År 1950 blev den unge mannen pappa för första gången. Det var söndag och under en fotbollsmatch, där han bröt nyckelbenet i all glädjeyra. År 1958 flyttade han med sin familj till Malmö, där han bodde till 1990. Då hade han funnit sin andra kärlek över Atlanten och önskade tillbringa sina sista år med henne - Det blev 13 år - Trots kärleken i USA var det Sverige som var hans hemland och där ville han ligga bredvid sin första fru i hennes barndomsby söder om Ystad. Mitt paradis i Skåne och Sverige. Jag har skrivit många rader om den här byn i mina texter. Där har jag verkligen ljusa  och fina minnen från som bara finns i mitt hjärta.
 
Dagens datum är en speciell dag i vår familj, trots att du är borta sedan länge. I veckan som gick fick jag ett sms av en av mina kusiner som du är Gudfar till. Hon talade om att hon hade satt en midsommarbukett i Snårestad till dig. Hon hoppades att du hade tyckt om den. Mina tre kusiner i Svarte besöker ofta Snårestad och ser till så att ni som var viktiga för oss, har det snyggt omkring er. Jag tycker att det är skönt att veta att någon tittar till platsen, då jag inte kan på grund av många olika anledningar. Jo, jag betalar kusinerna för den tjänsten. Är ju noga med att göra rätt för mig.
 
Jag minns den sista gången vi talade i telefon. Du sade: "Ha det så bra till nästa gång" Jag visste inte att det var den allra sista gången. Kvar finns bara minnen och ditt sätt att testa hur långt du kunde nå i livet. Den egenskapen finns även hos mig, men det där med någon självbiografi blir det inte. Alldeles nyss har jag funderat på att kanske skriva en roman, där det finns inslag ur mitt eget liv, men i en roman kan jag ju lägga till och dra ifrån saker samt hitta på så att det blir en bra story.
 
Pappa, du ska veta att du alltid är saknad och att du alltid finns i mitt hjärta!
 
  Den här tårtan bakade du alltid.
 
/Ec
 
 
minnesspår