/ FILM, TEATER OCH MUSIK /

FILMTIPS NUMMER 3 2019

 
 
I lördags sände 7an Pretty Woman. Jag hade aldrig sett hela filmen, bara delar av den. Jag bänkade mig framför teven och försvann bort från verkligheten under några timmar. Det är väldigt härligt att göra det emellanåt. I dagens läge hade man inte kunnat spela in en sådan här rulle med tanke på metoo, men då var det här dolt eller man talade inte öppet om sådant. Pretty woman tillhör en av mina favoritfilmer. Varför? Den innehåller mycket lyx, vackra kläder och de två huvudrollsinnehavarna är verkligen på toppen av sina karriärer. Filmens miljö är också den mycket njutbar. Det är underligt att jag "bara älskar den här rullen från år 1990,  jag som annars är en kvinna som tycker om drama.  Kanske beror det på att jag var en del i USA under senaste delen av 1980-talet i jobbet. Då var dresskoden aftonklänning när staden bjöd på bankett.
 
Just nu kan du köpa Pretty Woman hos discshop för 79:- Den ingår i kampanjen tre DvD för 199:- De två huvudrollerna spelas av Julia Roberts och Richard Gere. För regi står Garry Lawton. Manuset har Garry Marshall skrivit. Det är en  romantisk komiedi från 1990 som är 115 minuter lång.
 
Handlingen:

"Edward Lewis är en framgångsrik affärsman som skall ordna några affärer i Los Angeles i en vecka. Han kör vilse i staden och plockar upp en prostituerad, Vivian, som guide. Han känner sig ensam och betalar 300 dollar för att hon ska stanna en natt med honom på hans hotell. Efter den natten blir intresset djupare och eftersom han behöver en dejt till en affärsmiddag så erbjuder han henne en deal att han hyr henne under resten av den tid som han är kvar i stan."(källa Wikipedia)

 

 /Ec
 
 
 
Filmtips