/ HUSMANSKOST /

EN GOD OCH SNABB VEGETARISK GRYTA

 
 
 Bild Jessica Frej
 
Efter nyår prövade jag den här grytan vilken var en överaskning. Den var i min absoluta smak och jag kommer att göra om den men då utan potatisen. Så här års, när året ännu är ungt, funderar jag på att äta vegetariskt en gång i veckan. Det får bli min insats att rädda miljön. Det här är inte något nyårslöfte men en ambition... Här kommer receptet:
 
Ingredienser 4 portioner:
1 kg potatis, gärna rödskalig
olivolja
salt
600 g quornbitar
½ tsk salt
½ tsk peppar
2 msk rapsolja att steka i
3 vitlöksklyftor
1 gul lök
8 dl crème fraîche
2 tsk kinesisk soja
1 msk äppelcidervinäger
4 msk torkad dragon
2 msk grönsaksfond
2 msk dijonsenap
8 soltorkade tomater, klippta i bitar
 
Till servering:
salladsmix 
 
Gör så här:
 
Sätt ugnen på 225 grader.
 
Skiva potatisen i 0,5 cm skivor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Salta och ringla över olivolja. Baka i 25 minuter.
 
Salta och peppra quornbitarna.. Stek i rapsolja tillsammans med hackad lök och vitlök på medelvärme cirka 5 minuter.
 
Tillsätt vinäger, creme fraiche, dragon, fond, senap och soltorkade tomater. Rör om och låt puttra 5 minuter. 
 
Servera med potatisen och gärna en sallad. 
 
Det här receptet har jag tagit från Nyhetsmorgon.
 
/ Ec
 
Mat och Dryck / recept