/ LIVETS NJUTNINGAR /

EN GOD PÄRONKAKA FRÅN FÖRR

 Bild Google
 
Fredag! Skönt! Dags för avkoppling och lite helggott. För några dagar sedan rensade jag bland mina recept. Ni vet att vi samlar på oss en mängd recept för att testa någongång. Den här"någongången" blir sällan av för de flesta av oss. Bland de recept som kommer från vår familj, hittade jag ett som mamma gjorde och som alla tyckte om. Hon använde burkpäron, men det hade inte jag hemma. Däremot hade jag en liten burk persikor som jag ska testa och sedan kommer jag att halvera receptet. Nedan ger jag er mammas recept som är till 4 personer:
 
Ingredienser:
1 stor burk inlagda påron
0,5 skal och saften av citron
1 hg smör
1 - 1/4 dl socker
1 hg malda nötkärnor
2 ägg
 
Gör så här: 
  1. Smörj en ugnfast form
  2. Lägg päronhalvorna i formen
  3. Pressa saften och det rivna skalet av citronen över päronen.
  4. Rör smör och socker så det blir vitt
  5. Tillsätt de malda nötkärnorna samt äggulorna.
  6. Till sist de vispade äggvitorna.
  7. Bred den färdiga smeten över päronen
  8. Gräddas i 150 - 175 graders ugn i 30 minuter
  9. Serveras med vispgrädde eller vaniljglass
Lycka till och njut!
 
 
/Ec

.
minnesspår / recept