/ HUSMANSKOST /

EN GOD RÄTT MED KYCKLING

bild: Mitt kök
 
Här publicerar jag ett recept som jag hittade på nätet för ett antal år sedan. Det är både gott och enkelt att göra. Dessutom är det en rätt att göra mycket av för frys och matlåda. Det är en variant på kalvfrikassé men min rätt går mycket snabbare att laga.
 
Ingredienser för 4 personer:
600 g kycklinglårfilé
1 gul lök
3 morötter
3 dl kycklingbuljong eller motsvarande mängd kycklingfond
vatten så det täcker
1 dill
2 dl grädde
2-3 msk socker
2 st lagerblad
salt
redning
potatis till servering
 
Gör så här:
1. Koka potatisen.
2. Skala och slanta morötterna och skiva löken tunt. Skär ner kycklingen i mindre bitar, ca 2x2 centimeter.
3. Koka upp buljongen i en kastrull och tillsätt kycklingen, slå på vatten så det täcker. Låt koka i några minuter och ta sedan bort det skum som samlats på ytan. Tillsätt morötter och lök, lagerblad och salt. Låt koka i ca 10 minuter så lite vätska försvinner. Slå på grädde, koka upp och red av med majsstärkelse.
4. Dra ner värmen och smaka av med socker och ättika, tillsätt lite i taget och smaka hela tiden. När du hittar en balans mellan sötma och syra, som du gillar, är rätten klar.
5. Hacka dillen, tillsätt och blanda ordentligt, servera med kokt potatis.
 
Jag kan föreslå något mineralvatten, gärna då citron till. Lycka till!
 
 /Ec
Mat och Dryck / recept