/ HUSMANSKOST /

EN GOD "RESTOMELETT" TILL SÖNDAGSBRUNCH

Bild: Linas mat
 
Jag känner mig mer och mer som Kajsa Varg i dessa tider under vilka vi bör tänka efter vad vi har i vårt kylskåp. Den här söndagen hade jag extra lång sovmorgon, så det blev ingen frukost utan snarare brunch med kaffe efter. Eftersom jag var lite extra hungrig utan anledning ville jag ha något mera än till exempel en energidrink och en smörgås plus så kaffe förstås. Jag plockade fram en del rester på diskbänken. Det här är min restomelett för två personer:
 
Ingredienser:
2 ägg
1 gul lök
1 halv gul paprika
1 halv pkt krossade tomater (ca 200 g)
1 uns curry, salt och peppar
1 halv påse riven parmesan (ca 30 g)
smör till stekpannan
 
Gör så här:
1. Knäck äggen i en bunke och vispa dem. Häll i salt och peppar
2. Finhacka löken och paprikan
3. Häll i dem i stekpannan och låt de svettas tills de blir mjuka
4. Häll i äggen i pannan och rör om
5. Tillsätt krossade tomaterna och låt det koka ihop
6. Tillsätt unset av curry ovanpå tomaterna
7. Strö över parmesanen
8. Stjälp upp omeletten på två tallrikar
9 Servera med något grönt
 
 
 
/Ec
 
 
 
Mat och Dryck / recept