/ HUSMANSKOST /

PASTARÄTT MED FALUKORV OCH FÄNKÅL

 bild: köket. se
 
Mycket sällan äter jag pasta, men min bror skickade över ett recept som jag bara måste testa. Det innehöll en ingrediens som jag hade sett mormor bakat bröd med och som jag älskade. Mormor hade fänkål som torkad på burk, inte färsk. Vår familj har alltid varit glada för matlagning och för att pröva nya recept. Hela mammas släkt hade det intresset gemensamt.
 
Om någon vill testa att laga en liten annorlunda pastarätt med falukorv så finns receptet här. Det är till fyra personer:
 
Ingredienser:
600 g falukorv
400 g pasta, t ex Penne
1 msk smör till stekning
1 gul lök
2 klyftor vitlök
1 liten fänkål
1 skalad morot
400 g krossade tomater
1 dl vispgrädde
2 dl grönsaksbuljong
½ kruka basilika
nyriven Parmesanost
 
Gör så här:
1. Strimla korven.
2. Skala och finhacka löken.
3. Skala och riv morot, fänkål och vitlök.
4. Stek korvstrimlorna.
5. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
6. Under tiden pastan kokar: tillsätt grönsakerna och fräs snabbt med korven.
7. Tillsätt krossade tomater, grädde och buljong.
8. Låt koka ihop och smaka av med salt och peppar.
9. Häll av pastan och blanda den med korvgrytan vid servering.
10. Garnera med basilika och riven parmesanost.
 
 
/Ec
Mat och Dryck / recept