/ HUSMANSKOST /

EN GREEN WEEK GRYTA

Bild Google
 
En av matkedjorna hos mig har så kallad frukt & grönt vecka.Det innebär att de säljer de nämnda varorna mycket billigt. Vecka 42 har jag lagat mycket långkok som jag sedan har lagt i matlådor i portioner. När jag hörde talas om den här green week, så tänkte jag:" Varför inte köpa kött i min speciella köttbutik och göra en gryta". Det gäller att passa på när grönsaker är billigt. Om någon vill testa min köttgryta har ni receptet här:
 
Ingredienser för 8 portioner:
1 kg högrev
1 dl kalvfond
2 gula lökar
5 morötter
1 palsternacka
1 ask färska champinjoner
3 paprikor, röd och gul
10 potatisar
2 äpplen
10 lagerblad
vitpeppar
svartpeppar
9 dl vatten
5 dl rödvin (kan uteslutas)
2 dl crème fraiche
 
Gör så här
1.    Skär köttet i 3x3 cm bitar och bryn dem med lite olja och smör i en gryta. Häll över vin, vatten och fond så det täcker köttet.
 2. Koka upp och ta vid behov bort skummet. Koka sedan på svag värme i ca ½ timme.
3. Skala löken samt skiva den och svampen. Stek båda sakerna
4. Skala morötter, palsternacka, potatis och äpplen. Skär dem och paprikan i bitar.
5. Lägg allt utom potatis och äpple i grytan. Krydda med peppar och lagerblad.
6. Låt koka vidare en ½ timme eller tills köttbitarna är mjuka.
7. Tillsätt potatis och äpple ½ timme före servering.
8. Tillsätt crème fraiche och smaka av  
 
 
 /Ec


 
 
 
Mat och Dryck / recept